hello world!

Biografi

Andy and the Rockets är ett rockband från Dalarna, med ett sound som kombinerar nutidens rock med klassisk Rock’n’Roll. Bandet inspireras av legender som Elvis Presley, Johnny Cash och Rolling Stones, men influeras också av band som Guns’n’Roses, Mötley Crüe och Airbourne. Detta tillsammans resulterar i en modern rockshow, med sporadiska blickar tillbaka till 70-talet!

Andy and the Rockets bildades 2012 efter att Andreas Forslund (Sång & Gitarr) träffade den svenske musikproducenten Sebastian Fronda. Låtskrivandet var redan igång när Andreas kom i kontakt med Filip Westgärds (Bas) och bildade bandet. Kort därefter anslöt den tidigare metaltrummisen Max Marcusson tillsammans med Robin Lagerqvist på sologitarr, som har flera USA turnéer i bagaget. Debutsingeln ”Shy Girl” som släpptes i början av 2013 spelades dagligen på flera av Sveriges större radiostationer, och succén gick inte att räkna på handens tio fingrar! Andy and the Rockets började turnera flitigt över hela Sverige, och senare samma år släpptes EPn ”Magnify the Small”

Efter en tid lämnade Robin bandet, och Anton Britz klev in som ny gitarrist. Bandet fortsatte turnera samtidigt som dom hade börjat jobba på sitt första Album. Låtarna skrevs av Martin Engström och Chris Bergström, och plattan producerades av Martin tillsammans med Andy and the Rockets. Albumet släpptes lagom till sommaren 2017, och singeln ”Come a little Closer” nådde snabbt både radio- och listadderingar globalt.

Efter det intensiva turnerande som följde valde dock Anton att lägga gitarren på hyllan och lämna bandet. I början av 2020 återförenades Robin med Andy and the Rockets, och efter ett par månader i studion låter bandet nu bättre än någonsin! Ny musik är på gång, och bandet ser fram emot att snart få visa upp det!

Kontakta oss
Meny
andy-logo
cross-circle